Covid-19

Update Corona Virus

UPDATE Coranavirus 29/10/2020

Na de publicatie van het ministerieel besluit, dat alle maatregelen voor het hele Belgische grondgebied maximaal moet stroomlijnen, dienen alle indoor sportinfrastructuren verplicht gesloten te worden, ook voor de sporters jonger dan 12 jaar.

Na het overleg tussen de Eerste Minister en de Minister-Presidenten werd door de Minister van Binnenlandse Zaken het ministerieel besluit genomen dat van toepassing is op het hele Belgische grondgebied. De beslissingen die de afgelopen dagen in Vlaanderen, Walloniƫ en Brussel werden aangekondigd, werden hierbij op elkaar afgestemd.

Voor de sportsector betekent dit concreet dat alle indoor sportactiviteiten in clubverband voor alle leeftijden, ook voor geboortejaar 2008 of later, niet langer toegelaten zijn. Dit besluit werd intussen in het Staatsblad gepubliceerd waardoor het kracht van wet krijgt. De nieuwe maatregelen gelden vanaf 28 oktober middernacht.

Alle inrichtingen (of onderdelen) die behoren tot de culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve en evenementensector worden gesloten. Sportzalen- en voorzieningen mogen enkel open blijven voor:

  • Activiteiten in het kader van het onderwijs
  • Sportstages en -kampen georganiseerd door de lokale overheid voor kinderen tot en met 12 jaar
  • Trainingen van professionele sporters
  • Professionele wedstrijden

De infrastructuur blijft enkel open indien hier door de lokale overheid toestemming voor is. Het opnemen van deze extra maatregel in het ministerieel besluit heeft een, nog grotere, impact om het sportleven. We begrijpen de teleurstelling die dit bij iedereen teweeg brengt. We roepen iedereen op om deze maatregelen strikt op te volgen zodat we binnen afzienbare tijd opnieuw allemaal kunnen genieten van onze indoor sport. Intussen stimuleren we iedereen maximaal om voldoende te blijven bewegen in deze sombere tijden!

Terug naar nieuwsoverzicht